Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Energiecoöperatie: zonne-energie voor ‘zondaklozen’

3 juli : 20:00 - 22:00

zonnepanelen

De Bewonersvereniging Delfgauw en de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp organiseren op 3 juli een voorlichtingsavond over zonnepanelen op andermans dak: 

  • Hoe werkt het?
  • Wat kost het? 
  • Wat levert het op? 

Inloop vanaf 19:45, aanvang 20:00, einde uiterlijk 22:00. 

De locatie van de bijeenkomst wordt bepaald op basis van de hoeveelheid belangstellenden. Meldt u zich daarom tijdig aan via esther @ bewonersverenigingdelfgauw.nl. 

De Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp, opgericht in april 2018, biedt hulp aan ‘zondaklozen’, mensen die graag zonne-energie willen opwekken maar zelf niet beschikken over een geschikt dak (omdat ze bijvoorbeeld in een appartement wonen of omdat het nu niet past om de investering te doen). Om ook die mensen, bedrijven en organisaties te kunnen laten meeprofiteren van de ‘fiscale voordelen’ van duurzame energieopwekking en duurzaam energieverbruik, hebben initiatiefnemer Matthijs Beke en de zijnen de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp opgericht. 

Dak gevonden

In mei 2018 werd bekend dat de Energiecoöperatie een dak heeft gevonden om zonnepanelen op te plaatsen: de schuur van Harry Wubben Flowers (Nootdorp). De intentie is om dit dak aan het einde van dit jaar te voorzien van duizend zonnepanelen. 

Regeling verlaagd tarief

De energiecoöperatie maakt gebruik van de ‘regeling verlaagd tarief’. Met deze regeling krijgen leden van een coöperatie een belastingkorting op zijn of haar energienota voor de door het lid opgewekte duurzame elektriciteit. 

Meer informatie: energiecooperatiepijnackernootdorp.nl

Of lees het artikel over de oprichting in Telstar-Online

Gegevens

Datum:
3 juli
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Delfgauw
Delfgauw, + Google Maps